Speurders ontdekken 78 kilo goud en juwelen in kasteelpark

Speurders hebben donderdag een echte schat ontdekt in het park van een kasteel in Jumet. Zo'n 78 kilo goud en juwelen, waarvan 63 kilo goudstukken, maar ook een viool van 5.000 euro, kristallen vazen, horloges en dergelijke zaten er opgeborgen in zakken en waren begraven in het park. Dat heeft de lokale politie van Charleroi vrijdag meegedeeld.

Belga

De ontdekking kwam er na een huiszoeking in het domein. Die kadert in een onderzoek waarin al talrijke gestolen en waardevolle goederen werden teruggevonden in het kasteel. Het domein werd enkele maanden geleden gekocht door een Franse groep zigeuners. In het park wonen nu een twintigtal personen waarvan 10 kinderen.

De vriendin van de leider van de zigeuners werd ondervraagd maar is niet ter beschikking gesteld van het parket. De vrouw had verklaard dat het goud van haar was. Het zou gaan om geschenken en familiale erfenissen. Haar vriend zal later verhoord worden. Hij zit momenteel opgesloten in de gevangenis van Jamioulx in verband met een ander dossier.