Werkstraf voor Anderlechtse ex-agent wegens zedenschennis

Een 27-jarige ex-politieagent is vrijdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld voor openbare zedenschennis. Toen hij nog politieagent was in Anderlecht, werd hij meermaals masturberend betrapt in zijn dienstwagen en in pashokjes van grootwarenhuizen. Hij kreeg van de rechtbank 200 uren werkstraf of zes maanden cel.

Belga

V. werd tussen '98 en 2001 meermaals betrapt toen hij in het openbaar de hand aan zichzelf sloeg. Soms gebeurde dat in zijn dienstwagen, die hij in de buurt van scholen had geplaatst. Andere keren zat hij in pashokjes van grootwarenhuizen, waar hij door gaatjes de vrouwen in andere hokjes bespiedde.

De man verklaarde voor de rechtbank "dat hij moest krabben waar het jeukt", verwijzend naar een aandoening die hij heeft gehad. De rechtbank noemde dit een flauw excuus, evenals de stelling als zou een pashokje geen openbare plaats zijn waar openbare zedenschennis gepleegd kan worden.

De ex-agent werd ook schuldig bevonden aan het bedreigen van zijn ex. Hij zou haar immers gezegd hebben zelfmoord te willen plegen of hun kind te willen ontvoeren. De vrouw kreeg van de rechtbank een schadevergoeding van ruim 640 euro toegewezen. Het parket had een strenge, effectieve straf gevorderd, maar de rechtbank nam genoegen met een werkstraf, omdat hij intussen een stabiele relatie en ander werk heeft.

Nu in het nieuws