Overval met explosieven op De Post in Brakel

Vrijdagochtend hebben onbekenden een overvalpoging gepleegd op De Post in Brakel. Volgens de politie hebben vier daders zich met explosieven en een voorhamer toegang verschaft tot het kantoor. Een getuige zou dan gezien hebben doe de daders drie postzakken meenamen en op de vlucht sloegen in een onbekende richting.

Belga

Een schoonmaakster bemerkte de explosieve lading aan een raam. Een bediende riep de aanwezigen op het gebouw te verlaten. Er waren op dat ogenblik zowat 30 personen binnen. "Iedereen is meteen naar buiten gelopen. Op dat moment deed de ontploffing zich voor", vertelde postmeester Lucie Van Hoecke.

Volgens haar is niemand van het personeel gewond. De schade in de bediendenruimte is naar verluidt aanzienlijk. "Verder is er glasschade aan woningen in de buurt", aldus Van Hoecke.

Volgens ooggetuigen zijn de vier daders het postkantoor, gelegen aan de Neerstraat in Brakel, niet binnengeraakt. Dat wordt bevestigd door de lokale politie.

De postuitreiking is uitgesteld tot morgen. De loketten blijven vandaag wellicht dicht, aldus Van Hoecke. Het personeel mag het kantoor niet betreden.

De lokale politie is ter plaatse met de rechercheafdeling, de ontmijningsdienst DOVO is verwittigd. Ook een speurhond van de federale politie is op komst. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Nu in het nieuws