De Lijn vervoert feestvierders voor 2,50 euro op oudejaarsnacht

Wie nieuwjaar wil vieren en zijn auto liever aan de kant laat staan, kan ook deze keer weer een beroep doen op De Lijn om veilig thuis te raken. Voor 2,50 euro biedt de vervoersmaatschappij een oudejaarsnachtbiljet aan, dat de hele nacht en ook op 1 januari geldig blijft. Abonnees en 65+'ers rijden gratis. Dat heeft De Lijn donderdag meegedeeld.

Belga

Met het speciale oudejaarsnachtbiljet kunnen de feestvierders op 31 december vanaf 19.00 uur onbeperkt met De Lijn rijden. Het biljet is enkel de avond zelf vanaf 19.00 uur te koop op de bussen of trams. De gewone kaarten en biljetten zijn niet geldig.

Tijdens oudejaarsnacht zet De Lijn 317 voertuigen en 350 chauffeurs in. De chauffeurs rijden in totaal 2.860 ritten. Het aantal reizigers dat op 31 december een bus of tram van De Lijn neemt, stijgt elk jaar. In 1997 waren er dat nog 60.000. Vorig jaar namen 140.000 mensen de bus of de tram op oudejaarsavond.

De dienstregelingen van oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn (

) en in boekjes die speciaal hiervoor worden uitgegeven. Deze boekjes liggen op de bussen en trams van De Lijn en in de Lijnwinkels.

In Brussel verzorgt de MIVB gratis openbaar vervoer. Vanaf 00.30 uur tot 6.00 uur staan een 50-tal chauffeurs klaar om 17 buslijnen en 2 tramlijnen te bemannen. Voor de meeste wijken is een verbinding voorzien om het half uur. Meer info op

.

Nu in het nieuws