Vijf jaar cel voor drie hold-ups

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft vrijdag de 32-jarige S. J. veroordeeld tot 5 jaar cel en een boete van 500 euro voor drie hold-ups.

Belga

Op 12 juli had S. een afspraak voor een lening met de kantoorhouder van de KBC-vestiging aan de Carnotstraat. S. wilde een lening afsluiten voor 25.000 euro. Maar midden in de besprekingen trok hij een vuurwapen en eiste het bedrag zonder al die formaliteiten. S. kon ontkomen met het geld.Na een intensief onderzoek kon de verdachte aangehouden worden op 6 september. Hij bekende de feiten en gaf toe nog twee andere hold-ups gepleegd te hebben: op 4 mei en op 15 juni had hij supermarkt Lidl overvallen door de kassiersters te bedreigen met een pistoolZeven kassiersters van supermarkt Lidl, die op 4 mei en 15 juni werd overvallen, kregen elk 2.500 euro schadevergoeding toegekend. Aan de NV Lidl zelf werd een bedrag van 9.507 euro toegekend.

Drie personeelsleden van de KBC-vestiging aan de Antwerpse Carnotstraat die op 12 juli werd overvallen, kregen eveneens elk 2.500 euro schadevergoeding toegekend. Aan de NV KBC Bank werd 10.000 euro provisionele schadevergoeding toegekend.

Nu in het nieuws