Nieuwe experten moeten dood Finse vrouw onderzoeken

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft vrijdag in een tussenvonnis beslist om nieuwe deskundigen aan te stellen die uitsluitsel moeten brengen over de doodsoorzaak van de Finse Hikka I. De huidige deskundigenverslagen verschaffen volgens de rechtbank onvoldoende informatie om over de zaak te kunnen oordelen. De zaak wordt voortgezet op 28 maart 2003.

Belga

De 45-jarige havenarbeider Daniel E. moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor de dood van zijn Finse vrouw met wie hij in 1987 gehuwd was. Volgens het openbaar ministerie stierf de vrouw als gevolg van de slagen die ze had gekregen tijdens een hoogoplopende ruzie op 2 september 2001 in de woning van het koppel. De vrouw, die dronken was, stapte die avond na de ruzie in haar bed in de logeerkamer. Om 22.00 uur zag de dochter dat haar mama uit bed was gevallen. Het meisje dekte haar mama toe en ging opnieuw slapen. De volgende morgen ontdekte Daniel E. dat zijn vrouw dood was.

De vraag is of de vrouw gestorven is aan de slagen die haar man haar had toegebracht of door haar val uit het bed. Volgens het openbaar ministerie waren de slagen de oorzaak en zij vorderde een effectieve celstraf van vijf jaar. Volgens de verdediging stierf de vrouw aan een hersenbloeding. De nieuwe deskundigen moeten meer uitsluitsel brengen over de oorzaak.

Nu in het nieuws