Sea Life Centre adopteert haai die te groot werd voor aquarium

Een vrouw die in 1998 een klein tropisch haaitje van vijftig centimeter kocht bij een dierenhandelaar, zal haar lieveling maandag 16 december afstaan aan het Blankenbergse Sea Life Centre. Het verpleegsterhaaitje is in tegenstelling tot wat de verkoper beweerde al gegroeid tot zeventig centimeter. De verkoper had gezegd dat het visje zich zou aanpasen aan de grootte van het aquarium waarin het verbleef. Bij Sea Life weet men beter. "Dat de haai tot vier meter lang kan worden, verzacht voor de eigenares uit Hamme-Mille (Waals-Brabant) wat de pijn", zegt Patty Delanghe van Sea Life. "In Blankenberge zal de haai opgevangen worden in het grote bassin".

Belga

Het is niet de eerste keer dat Sea Life een te groot geworden haai moet adopteren. Het gebeurde al dertien keer in twee jaar tijd en telkens op dezelfde basis. Particulieren kopen een vis zonder te beseffen dat het dier in de loop der jaren groeit. Een goudvis past zich wel aan aan de grootte van zijn omgeving. Sea Life pleit dan ook dat de handelaars in vissen hun klanten beter zouden informeren.

De verpleegsterhaai zal maandag door medewerkers van Sea Life opgehaald worden in Hamme-Mille. Na drie dagen quarantaine en gewenning aan de nieuwe omgeving zal de vis op 19 december om 11 uur door de huidige eigenaar in het grote bassin worden gelaten.