Bush-pop babbelt en brabbelt echt

Een nieuwe pop van de Amerikaanse president George W. Bush vertelt stoere praat over het terrorisme en struikelt, net als de echte president, regelmatig over zijn woorden.

AP Ned

"We werken hard om ervoor te zorgen dat er eten op jullie families staat", zegt de dertig centimeter grote presidentiële pop bijvoorbeeld, die fragmenten uit speeches en verkiezingstoespraken afspeelt. De eerste twaalfduizend exemplaren vlogen deze week de deur uit en het zal tot na Kerstmis duren voordat de Amerikanen de pop opnieuw in de winkels kunnen kopen. De producenten verwachtten een vlotte verkoop maar op een ware stormloop zoals deze hadden ze niet gerekend.

De meeste van de zeventien geluidsfragmenten zijn letterlijke citaten over onder andere de strijd tegen terreur, zoals "terrorism against our nation will not stand". Maar de pop uit ook een aantal grappige versprekingen van Bush.

Nochtans is de pop volgens de producenten niet bedoeld om de president te kleineren of belachelijk te maken, maar dragen de versprekingen bij om van de pop een goede afbeelding van de president te maken. De bedenkers van de pop beweren zelfs dat het idee ontstaan is uit bewondering voor de president.

Op de website,

, wordt de pop aangeprezen als een hebbeding voor elke liefhebber van politiek en zou het zelfs de perfecte opvoedkundige toevoeging zijn aan de poppenverzameling van elk kind.