Vier maanden cel voor Frank Verstraeten

De Antwerpse strafrechtbank heeft vrijdag Frank Verstraeten, de 33-jarige ex-uitbater van dancing Zillion, bij verstek veroordeeld tot 4 maanden effectieve gevangenisstraf en 495 euro boete voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

Belga

De 28-jarige Joeri V.M., buitenwipper in de Zillion, kreeg bij verstek voor dezelfde feiten 6 maanden cel en eenzelfde boete.

Op 24 mei 1998 had een werknemer van de Zillion, naar mening van Verstraeten, een bak bier op een verkeerde plaats neergezet.

Verstraeten probeerde de man in kwestie te stampen, maar dat lukte niet. Verstraeten gaf dan aan V.M. de opdracht om die werknemer een pak rammel te verkopen. De man was zeven dagen werkonbekwaam, had gekneusde ribben en verwondingen aan het hoofd.

V.M. bekende de feiten, maar zei pas te hebben geslagen nadat Verstraeten zelf had geslagen. Niet juist, verklaarde Verstraeten tijdens het onderzoek. Ik heb niet geslagen en heb Joeri V.M. zeker niet de opdracht gegeven om die man een lesje te leren, hij heeft uit eigen beweging gehandeld, aldus Verstraeten.