Vete tussen vrije radio's voor rechter

Een onderling geschil tussen de vrije radio C-Dance in Wuustwezel en vrije radio Atlantis is in de zomer van 2000 uitgemond in een raid. Er werd een onderzoek gestart waardoor de zaak nu voor de Antwerpse correctionele rechtbank wordt uitgevochten.

Kdejager

BR>

Radio C-Dance en radio Atlantis zijn als water en vuur. Voor de feiten in de zomer van 2000 escaleerden was er al sprake van een vete. Het ging zelfs zover dat ze bij elkaar de zendkabels gingen stukknippen.

De bezieler van radio C-Dance was ooit nog een van de zaakvoerders van de omstreden dancing Club X aan de Bredabaan in Wuustwezel. Uit die tijd kende hij nog een portier. Die werd gecontacteerd met de opdracht de mensen van C-Dance een lesje te leren.

Op 10 augustus 2000 trok de gewezen portier naar het radiostation vlakbij de Nederlandse grens en sloeg er met een baseballknuppel een glazen deur aan diggelen. Toen de dj van dienst een kijkje ging nemen, werd hij getrakteerd op een flink pak rammel.

Enkele dagen later wachtte de portier de baas van C-Dance op in een benzinestation in Massenhoven. Ook daar ontstond een gevecht.

Gisteren moesten de portier en zijn 'opdrachtgever' - de man achter radio Atlantis - voor de strafrechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie vorderde voor elk van hen een effectieve celstraf van achttien maanden. Vonnis volgt.