Anderlecht wil 'waardige houding' aannemen

RSC Anderlecht heeft maandag gereageerd op de incidenten die plaatsvonden tijdens en na de wedstrijd Club Brugge - RSC Anderlecht van afgelopen zaterdag. De Brusselse club verklaart zich formeel te distantiëren van de vernielingen die werden aangebracht aan de woning van scheidsrechter Frank De Bleeckere.

Belga

De Bleeckere trok zaterdag drie zeer omstreden rode kaarten in de topper die met 2-1 werd gewonnen door Club Brugge. Na de wedstrijd werd bij de scheidsrechter thuis een raam ingegooid. Voor de woning werd een vlag van Anderlecht teruggevonden.

"De club betreurt en distantieert zich formeel van de vernielingen die zaterdag werden aangebracht aan de woning van meneer De Bleeckere. Tot dusver is de identiteit van de dader(s) onbekend, het kan gaan om aanhangers van Anderlecht, Brugge of anderen, het is aan het Parket om te onderzoeken wie daar verantwoordelijk voor is", stelt Anderlecht.

Over wie verantwoordelijk is voor het ontsporen van de wedstrijd, bestaat voor Anderlecht echter geen twijfel: de scheidsrechter zelf. "RSCA blijft erbij dat de rode kaart voor Birger Maertens het begin was van de incidenten die zich nadien op het veld afspeelden, meneer De Bleeckere was vanaf dat moment niet meer bij machte om de situatie en de gebeurtenissen meester te blijven".

Anderlecht legt zich wel neer bij de uitslag van de wedstrijd en zal geen verdere stappen ondernemen. "Sporting zal in geen geval klacht indienen betreffende de gebeurde feiten en doet dit uit respect voor het hele scheidsrechterskorps. De club tracht hiermee een waardige houding aan te nemen in de actuele omstandigheden".

Nu in het nieuws