Bombardier rijft mega-contract binnen voor 100 treinstellen

Bombardier Transport zal 100 voertuigen leveren aan NJ Transit, dat zijn hoofdzetel heeft in het Amerikaanse New Jersey. Bombardier en NJ Transport tekenden woensdag het contract over een bedrag van 241 miljoen euro. De Canadese multinational heeft dat donderdag meegedeeld.

Belga

Het octrooi van het contract is "onderwerp van de uitvoering van een overeenkomst tussen NJ Transport en de Port Authority, die het project financiert", verduidelijkt de mededeling.

In het contract is een optie opgenomen over het leveren van meer voertuigen, waardoor het totaal aantal eenheden op 176 zou kunnen komen. Daardoor zou de waarde van het contract verhogen tot 521 miljoen euro, meldt de Canadese groep Bombardier nog.

Zes prototypes van de treinen zouden in juli 2005 worden geleverd. Dat is 30 maanden na de officiële kennisgeving van het begin van de werken. De prototypes worden zes maanden proefgereden. De resterende voertuigen worden geleverd als de proefritten zijn afgewerkt.

Bombardier Transport is het filiaal dat instaat voor het fabriceren van de treinen van de Canadese groep Bombardier. De hele groep, met zetel in Montréal, heeft in 24 landen 80.000 mensen in dienst. Het zakencijfer bereikte eind 2001 21,6 miljard Canadese dollar, ofwel zo'n 13,7 miljard euro.