Mensen Philips Hasselt donderdag naar Amsterdam

Vakbonden en werknemers van Philips in Hasselt trekken donderdag naar de hoofdzetel van de Nederlandse elektronicagroep Philips in Amsterdam. Dat gebeurt op voorstel van de vakbonden. Het personeel van Philips Hasselt stemde daar maandag tijdens een personeelsvergadering massaal mee in.

Belga

Tot nu toe schreven zich al 500 Philips-werknemers in om donderdag aan de mars deel te nemen. Donderdagmorgen om 8 uur 30 is het verzamelen geblazen aan de Philips-vestiging aan de Kempense Steenweg in Hasselt. De tocht gaat met bussen.

De actievoerders zullen in Amsterdam onder meer eisen dat de directie van Philips een aantal eigen activiteiten in de Hasseltse Philips-vestiging overeind houdt en dat er meer duidelijkheid wordt verschaft over de overname van de afdeling PCMS (Philips Contract Manufacturing Services). Die afdeling wordt in januari 2003 door het Amerikaanse Jabil Circuit overgenomen.

De directie van Philips gaf te kennen dat de mogelijkheid bestaat dat er naast de 957 jobs ook nog eens 220 bijkomende jobs in de afdeling PCMS zullen sneuvelen. Personeel en vakbonden willen weten hoe de vork precies aan de steel zit.

De derde eis van het Philips-personeel heeft betrekking op het vrijmaken van een financiële enveloppe om een degelijk sociaal plan voor de ontslagen Philips-werknemers af te sluiten. Maandag werd eveneens beslist dat er op donderdag 19 december in de vooravond een fakkeltocht wordt gehouden door de straten van Hasselt.

Nu in het nieuws