Kardinaal van Boston naar Vaticaan

Kardinaal Bernard Law van het Amerikaanse aartsbisdom Boston is zondag onverwacht in Rome opgedoken voor een onaangekondigd bezoek aan het Vaticaan. De afgelopen weken zetten enkele van zijn eigen priesters een petitie op om zijn aftreden te eisen. Er is al maandenlang protest tegen Law omdat hij te weinig zou hebben gedaan om kindermisbruik door priesters te voorkomen.

Belga

De afgelopen week maakte het aartsbisdom op bevel van de rechtbank een groot aantal dossiers van priesters openbaar. Daaruit bleek dat het misbruik nog veel ernstiger was dan bekend en dat kardinaal Law de betrokken priesters in veel gevallen de hand boven het hoofd heeft gehouden

. Een aantal van zijn priesters meent dat de aartsbisschop zo in opspraak is gekomen dat hij niet langer in staat is de geestelijke leiding te geven waar de kerk van Boston behoefte aan heeft. Het aartsbisdom Boston heeft al miljoenen moerten ophoesten voor de seksaffaires en overweegt het faillissement aan te vragen om verdere kosten te beperken.

Nu in het nieuws