Civiele bescherming staakt administratief

De vakbonden van de personeelsleden van de civiele bescherming gaan maandag dan toch geen minimumbezetting in de kazernes organiseren. Er zal maandag enkel administratief gestaakt worden. Dat zegt Guy Lusyne, ACOD-afgevaardigde van Jabbeke.

Belga

Eerder had de vakbond van de civiele bescherming aangekondigd dat er maandag in de kazernes van Jabbeke, Liedekerke en Brasschaat telkens enkele mensen aanwezig zouden zijn die kunnen ingezet worden in geval van uiterste noodwendigheid. De staking zou echter voortgezet worden.

Zondag omstreeks 22.00 uur zette Guy Lusyne die informatie recht. "Het is namelijk zo dat men geen kazerne in het land kan bezetten zonder juridische gevolgen. Onze bedoeling was oprecht om een permanentie te voorzien vanuit alle eenheden tijdens een staking, maar men kan blijkbaar niet zonder gevolgen een eigen werking plannen", stelt de ACOD-afgevaardigde.

"Bijgevolg zal er maandag enkel administratief gestaakt worden om toch de permantie te voorzien. Alle personeelsleden zullen aanwezig zijn, maar zullen weigeren te werken", aldus Lusyne.

Nu in het nieuws