Straffen met uitstel voor vier dealers

De Gentse correctionele rechtbank heeft maandag drie Nederlanders en een Griek veroordeeld tot celstraffen met uitstel en geldboetes die voor het grootste deel ook voorwaardelijk zijn. De vier mannen waren op de 'I Love Techno'-fuif in het Gentse Flanders Expo, op 9 november 2002, betrapt met verschillende hoeveelheden drugs.

Belga

Een Nederlander had 68 XTC-pillen op zak, een tweede 39 pillen en een kleine hoeveelheid weed, en de derde 12 pakjes cocaïne. De rechtbank was ervan overtuigd dat hij ook al minstens 7 zakjes verkocht had. Alle drie kregen zes maanden gevangenisstraf met uitstel, en een boete van 5.000 euro, waarvan 3.750 euro met uitstel.

Bij de Griek was slechts 1 XTC-pil aangetroffen, maar hij begeleidde zijn minderjarig petekind, dat in bezit was van een hoeveelheid verdovende middelen. De rechtbank achtte hem dan ook schuldig aan medeplichtigheid aan drugshandel. Volgens de rechter had de man ook tegen het gedrag van zijn petekind moeten optreden. Hij kreeg eveneens zes maanden met uitstel, en een boete van 5.000 euro, maar slechts 3.000 euro daarvan met uitstel.

Nu in het nieuws