Klacht van Vlaams Blok en SP.A bij gouverneur

Het Vlaams Blok zorgde nog maar eens voor heibel tijdens de jongste zitting van de districtsraad in Deurne. De partij eiste een schorsing van de zitting toen een meerderheidslid tien minuten te laat opdaagde. Na een weigering van de voorzitter verliet de fractie de vergadering, die gewoon voortging.

ghouben

De provinciegouverneur van Antwerpen, Camille Paulus, zal het nog wat drukker hebben dan gewoonlijk. Want zowel de Vlaams Blok-fractie als de SP.A gaan klacht indienen. De ruzie begon toen een meerderheidslid van de SP.A te laat was.Volgens het Blok mag de voorzitter de vergadering niet openen als de meerderheid niet voltallig is, wat hij wel deed. “Wij gaan een brief sturen naar de gouverneur”, zegt Guido Tastenhoye, voorzitter van de Vlaams Blok-fractie. “We vragen dat die de vergadering ongeldig verklaart, zodat ze helemaal opnieuw moet worden gehouden.” Vervolgens verliet de fractie de zaal.

Ook de SP.A-fractie gaat klacht indienen bij de gouverneur. “Wij nemen het niet langer dat het Blok altijd zijn zitpenningen opstrijkt en vijf minuten later weer verdwijnt”, zegt Ronny Mattheessen, voorzitter van de SP.A-fractie. “Dit is een vorm van zakkenvullerij die in het huidige politieke klimaat onaanvaardbaar is.”

Nu in het nieuws