Merksplas investeert in facelift sporthal en fuifzaal

Goed nieuws voor de sportieve Spetser. Er komt niet alleen een tweede sporthal in Merksplas, maar ook alle terreinen aan het Hofeinde krijgen een facelift. Het is de bedoeling dat alle sporten er optimaal kunnen worden beoefend. Daarnaast denkt de gemeente ook aan de jeugd met een gloednieuwe fuifzaal.

ghouben

In de huidige sporthal is het onmogelijk om aan de wensen van alle sportverenigingen te voldoen. De vraag om een tweede sporthal werd onlangs door de gemeenteraad goedgekeurd. Daarbij stelde burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) dat het niet alleen bij een tweede sporthal mag blijven.“We plannen ook een Finse piste, twee beachvolleybalterreinen en een skatepark. Het is de bedoeling om alle sporters te centraliseren aan het Hofeinde.”

Het is nog voorbarig om te speculeren over het concept, want Vlaams bouwmeester bOb Van Reeth moet het ontwerpbureau nog selecteren. De sportraad laat niet in zijn kaarten kijken en heeft een bijzonder ambitieus plan klaar. Naast de voornoemde accommodaties plant de raad ook een overdekte tennishal met drie pleinen en een fuifzaal van vijfhonderd vierkante meter onder de nieuwe sporthal.

“Daar weet ik niks van”, zegt burgemeester Wilrycx.“ Er staat nog niets van op papier. Het is wel zo dat met de mogelijke afbraak van het parochiehuis een nieuwe fuifzaal moet worden gebouwd. We vinden de terreinen aan het Hofeinde daar heel geschikt voor. Ze liggen wat afgelegen, maar toch vlak bij het dorp. Maar of er in de kelder van de sporthal moet worden gefuifd, is nog lang niet zeker.”

Ook de huidige sporthal krijgt binnenkort een opknapbeurt. Het dak ligt los en het regent binnen.“Daar gaan we niet mee wachten tot het nieuwe complex er komt”, zegt de burgemeester. “De huidige sporthal blijft trouwens in de toekomst dienst doen. Er wordt in de begroting van 2003 een bedrag vrijgemaakt om de nodige herstellingen uit te voeren.”

Nu in het nieuws