Onverzekerde auto toert al jaren rond in Mechelen

De lokale politie van Mechelen heeft een Wodca-controle uitgevoerd, gecombineerd met een snelheidsmeting. In totaal moesten drie bestuurders hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Eén bestuurder reed met een onverzekerde auto die al sinds twee jaar de autocontrole niet meer was gepasseerd.

ghouben

Eén van de gecontroleerde bestuurders had liefst 1,69 promille in het bloed. Een andere raasde door de bebouwde kom met een snelheid van 83 km per uur, terwijl de derde te veel had gedronken. Zes bestuurders moesten hun auto voor zes uur aan de kant laten staan. Nog vier anderen kregen een rijverbod van drie uur opgelegd.

De eigenaar van een niet-verzekerde auto werd geverbaliseerd. Bleek dat zijn auto al sinds 31 januari 1999 niet meer verzekerd was. Het schouwingsbewijs was al meer dan twee jaar vervallen.

Tijdens de actie werden 590 auto’s op snelheid gecontroleerd. Tien bestuurders namen het niet zo nauw met de snelheidsbepalingen en mogen zich aan een fikse geldboete verwachten. Er werden ook vaststellingen verricht in verband met de draagplicht van de veiligheidsgordel.

Nu in het nieuws