Nijs wint in Gieten na hevig duel met Bart Wellens

Het werd zondag in de Superprestige-wedstrijd in gieten een spannende strijd tussen Sven Nijs en Bart Wellens. Nijs trok uiteindelijk aan het langste eind. Van de vier manches van de Superprestige won hij er dit seizoen al drie. Wellens won de vierde in Asper. Nijs is ook autoritair leider in de stand. Hij heeft al zeventien punten voorsprong op Wellens.

Belga

Meer dan twee weken na de geboorte van Thibau kon de nieuwe vader eindelijk met bloemen naar huis. Zijn achtste tuil van het seizoen. Al na een ronde stond werd duidelijk dat het voor de overwinning tussen Nijs en Wellens zou gaan. Ze reden tien concurrenten zomaar uit het wiel. Mario De Clercq en Tom Vannoppen probeerden de achtervolging te laten lukken, maar kwamen nooit een meter dichter op de twee tenoren.

Nijs probeerde zijn metgezel uit wiel te rijden. Wellens moest een gat laten maar kon in de vierde ronde weer aansluiten. Daarna was het de beurt aan de Kempenaar maar ook hij geraakte niet alleen weg. Toch kwam het niet tot een spurt met twee nadat Wellens een tube van de velg zag lopen en zijn remmen begonnen te slepen. Sven Nijs profiteerde ervan om alleen naar de finish te rijden.

"Daarmee staan de puntjes weer op de i", vertelde Nijs achteraf. "Twee weken heeft Bart Wellens kunnen domineren. Geen drie. Maar ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat hij vandaag mijn evenknie was. Als hij geen tegenslag gekregen had, was het allicht met een spurt afgelopen", gaf Nijs ruiterlijk toe.

Ook de strijd om de derde plaats was spannend. Tom Vanoppen haalde het uiteindelijk voor Berden (4e) en De Clercq (5e). Eerste niet-Belg was Richard Groenendaal op de zesde plaats. Bij de beloften won de Nederlander Thijs Verhagen voor onze landgenoten Klaas Vantornout en Tim Van Nuffel. Vantornout en Wesley Van Der Linden staan samen aan de leiding in de Superprestige.

Ook bij de junioren won een Nederlander: Lars Boom. Het was al zijn onverwinning in de Superprestige. Dieter Vantourenhout verloor het duel om de tweede plaats tegen de Pool Pituch.

Nu in het nieuws