Winona Ryder veroordeeld tot 480 uur dienstverlening

De Amerikaanse actrice Winona Ryder is vrijdag door een rechtbank in Beverly Hills veroordeeld tot 480 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. De 31-jarige ster uit onder meer Little Women, The Age of Innocence en Girl, Interrupted was eerder al schuldig bevonden aan diefstal van kleding ter waarde van 5.500 dollar en vernieling. Ryder moet ook een geldboete van 10.000 dollar betalen en een aantal cursussen volgen.

²

BR>

Ryder werd op 12 december vorig jaar gearresteerd toen ze het chique warenhuis Saks in Beverly Hills verliet met haar armen vol spullen. Volgens de officier van justitie was ze naar het warenhuis gegaan met de bedoeling om kleding te stelen. Ze zou een schaar bij zich hebben gehad, waarmee ze antidiefstallabels uit kleding knipte. Omdat ze daarbij gaten in kledingstukken zou hebben geknipt was ze ook beschuldigd van vernieling.

Volgens bewakers van Saks zei Ryder nadat ze was gesnapt dat een regisseur haar had opgedragen uit stelen te gaan om zich op een rol voor te bereiden. Ryders advocaat betichtte de bewakers ervan dit te hebben verzonnen en zei dat zijn cliënte dacht dat ze op rekening had gekocht. Tijdens de rechtszaak bleek echter niet dat de actrice een rekening bij Saks had lopen.

Ryder had tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld kunnen worden, maar omdat de actrice nog geen strafblad had, eiste de officier van justitie een voorwaardelijke straf en dienstverlening. De rechter hield de actrice wel voor dat ze als ze opnieuw op diefstal wordt betrapt de gevangenis in zal moeten.

Het grootste deel van de taakstraf (240 uur) moet Ryder vervullen in een medisch centrum voor kankerpatiënten in Los Angeles. Daarnaast moet ze 120 uur werken voor een stichting die blinde kinderen begeleidt en 120 uur zorgen voor baby's met aids.

Nu in het nieuws