Geen jobverlies in België bij herstructureringen Levi Strauss

De Levi Strauss groep is van plan haar Belgische, Franse en Nederlandse distributiecentra te herstructureren. Dat heeft de groep in een communiqué bekendgemaakt. Voor België zou de reorganisatie geen banenverlies tot gevolg hebben. In Frankrijk en Nederland staan zo'n 70 banen op de tocht.

Belga

Doel van de herstructurering is de "soepelheid, efficiëntie en rentabiliteit van de distributiemiddelen te versterken", luidt het. De centra in Frankrijk en Nederland zouden op termijn moeten verdwijnen. Deze activiteiten zouden worden overgeplaatst naar de Antwerpse vestiging, waar momenteel 55 mensen werken.

Het beheer van dit Belgisch verdeelcentrum zou worden overgedragen aan een logistieke dienstverlener, het Britse Tibbett & Britten. Die verzekeren nu al voor Levi Strauss in Europa het transport naar de distributiecentra.

"Indien het voorstel concreet wordt, zouden alle werknemers van de Antwerpse vestiging een job aangeboden krijgen bij de logistieke dienstverlener", luidt het bij Levi Strauss, dat benadrukt dat het voorlopig slechts om een voorstel gaat. De contracten met Tibbett zullen slechts ondertekend worden na onderhandelingen met de ondernemingsraden.

Vrijdag werd al een eerste maal bijeengekomen om de werknemervertegenwoordigers te informeren. Levi Strauss hoopt de onderhandelingen binnen de drie maanden af te ronden. In België zou de overgang met Tibbett snel plaatsvinden, aldus woordvoerder Cédric Jungpeter, waarschijnlijk bij begin van het jaar.

Het distributiecentrum in Frankrijk, waar 55 mensen werken, zou in december 2003 de deuren sluiten. Het centrum in Nederland, waar 25 mensen werken, drie maanden later. Die banen worden dan ook bedreigd. "Er moet met de overnemer worden nagegaan wat de mogelijkheden zijn voor hertewerkstelling binnen de groep", aldus de woordvoerder nog.

Nu in het nieuws