Christelijke vakbond voert actie bij Limburgse Aldi-ketens

Een delegatie van de christelijke bediendenvakbond LBC-NVK heeft vrijdagmorgen actie gevoerd in een aantal Limburgse filialen van de supermarktketen Aldi om te ijveren voor betere werkomstandigheden voor het personeel.

Belga

Om hun Sinterklaasactie, "'n zwarte Piet voor de Aldi-directie", kracht bij te zetten kregen de personeelsleden van Aldi een zwartboek overhandigd met schrijnende getuigenissen over de onhoudbare werkdruk en het gebrek aan personeel. Ook de klanten werden geïnformeerd over het waarom van de actie.

Het LBC-NVK tekende de voorbije weken verhalen op van Aldi-personeelsleden. Uit dat zwartboek moet blijken dat de situatie dringend om een verandering vraagt, zo zegt LBC-NVK-secretaris Koen de Punder. "De ondermaatste personeelsbezetting is structureel en leidt tot een onhoudbare werkdruk en daarmee gepaard gaande werkstress. Maar ook de klanten bij Aldi zijn hiervan de dupe. Naar aanleiding van personeelsgebrek staan er lange files aan de kassa, slingeren er her en der pamfletten rond in de winkel en zijn de rekken dikwijls halfleeg omdat er niet genoeg personeel is om dat allemaal bij te houden. Gezellig winkelen in Aldi is duidelijk geen optie van de directie, evenmin als een kwaliteitsvolle en klantvriendelijke benadering", luidt het.

De actie startte om 08.30 uur en vond plaats in totaal 30 Aldi-filialen in Riemst, Tongeren, Hasselt, Sint-Truiden, Genk, Maaseik, Lanaken, Bilzen, Opglabbeek en Diepenbeek. Ook in 5 opslagruimtes van de Aldi-keten in Beringen, Leopoldsburg, Tessenderlo en Lummen werd vrijdagmorgen actie gevoerd.

Nu in het nieuws