Twee eeuwelingen op zoek naar nieuw succes

Dinsdag spelen het Spaanse Real Madrid en het Paraguayaanse Olimpia Asuncion, twee clubs van honderd jaar oud, in het Yokohama Stadium de 43e uitgave van de Intercontinentale voetbalbeker.

Belga

De winnaar van de Champions League (2-1 tegen Bayer Leverkusen) en die van de Copa Libertadores in Zuid-Amerika (0-1 en 2-1 tegen het Braziliaanse San Caetano) strijden om de symbolische titel van beste club ter wereld.

Real won de cup al twee keer: in 1960 en 1998. Vicente Del Bosque wil daar een derde trofee aan toe voegen en stelt zijn beste ploeg op. Dus met de drie 'Gouden Ballen': de genezen Ronaldo, Luis Figo en Zinedine Zidane.

Maar de Argentijnse trainer van Olimpia, Alberto 'Nery' Pumpido, die de beker als speler won met River Plate en in 1986 als keeper wereldkampioen werd met Argentinië, is niet onder de indruk. Hij beschikt over een ervaren elftal dat een hecht blok vormt. Vier spelers waren erbij op de Wereldbeker 2002: Tavarelli, Caceres, Franco en Baez. Asuncion is een van de meest succesvolle ploegen van Zuid-Amerika met 39 nationale titels.

Nu in het nieuws