"Onbegrijpelijke terugval" nekt Lommel

Dante Brogno jaagt met Charleroi nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Gisteren aan de Gestelsedijk was hij er tot ontsteltenis van heel Lommel vlakbij. Het oordeel van de nieuwbakken hoofdtrainer van de Karolo’s was vernietigend voor de thuisploeg. “In heel mijn actieve carrière was de verplaatsing naar Noord-Limburg een hel voor ons.Vandaag bleek dat allerminst het geval. Op basis van de kansen hadden wij moeten winnen. Ik ben dus echt niet tevreden met dit gelijkspel, wél met de prestatie en de inzet van mijn spelers. Charleroi leeft nog.”

ghouben

Wie uiteraard veel liever gezien had dat Charleroi kansloos in het Lommelse zand gebeten had, was de geplaagde Jos Heyligen. De coach van SK zag zijn team nog maar eens in twee gedaantes.Voor de pauze viel er weliswaar weinig te beleven, maar toen behield een goed georganiseerd Lommel tenminste nog de controle over de wedstrijd. In de tweede helft, en met een op dat moment logische voorsprong op het bord, liep het hopeloos fout. Als kippen zonder kop, zo lieten de groen-witten zich door de opstomende Zebra’s in de luren leggen.Weg overleg, weg organisatie. Paniek- en degradatievoetbal werden de sleutelwoorden.

Goede wil volstaat voor het huidige Lommel niet meer. Los van de licentieproblematiek: wil de ploeg ook sportief overleven in eerste klasse,dan moet er de volgende weken en maanden uit een heel ander vaatje getapt worden. Vraag is alleen: hoe?

Trainer Heyligen probeerde naast de zijlijn meermaals bij te sturen.Tevergeefs. Het gebrek aan een echte leider op het veld betekent dat het aanwezige talent onvoldoende gebundeld wordt. En dat is een wekelijks terugkerende kwaal. Pijnlijk, maar waar.

“Een overwinning tegen Charleroi had voor wat meer ademruimte gezorgd, nu besef ik maar al te goed dat het een strijd wordt tot op de eindstreep,” zuchtte Heyligen. “Het gelijkspel vind ik uiteindelijk een terechte weergave. Maar ik begrijp best dat de bezoekers teleurgesteld zijn, want in de slotfase kregen zij nog de beste kansen.”

Doelpuntenmaker Vit Valenta startte voor het eerst sinds 21 september, thuis tegen La Louvière, nog eens in de basis. Hij bedankte met een doelpunt,maar Eduardo voorkwam met zijn gelijkmaker dat de jonge Tsjech in de adelstand verheven werd.“Ik ben blij met mijn tweede treffer van het seizoen, maar niet met mijn prestatie,” wilde hij na enig aandringen kwijt. “Voor de pauze liep het goed, daarna niet meer. Hoe het komt, weet ik niet. Feit is dat we toen collectief door de mand vielen. Onbegrijpelijk, maar waar.”

Nu in het nieuws