Graham Stack is niet bang van hooligans van Antwerp

Beveren - Antwerp 3-1, Graham Stack - supporters Antwerp 1-0. Hoewel de Wase club een belangrijke overwinning behaalde, sprak iedereen na afloop over de opvallende actie van Stack in de slotfase.Toen een zestal supporters van Antwerp het veld bestormde, bleef de Engelse doelman moedig in zijn strafschopgebied staan en deelde zelfs klappen uit aan één van zijn belagers. “Die man zal nu wel twee keer nadenken vooraleer hij weer zoiets doet”, lachte Stack.

ghouben

Wat gebeurde er allemaal? Stack: De sfeer was de hele tweede helft al vijandig.Het was een geladen derby en de supporters van Antwerp bekogelden me constant met metalen voorwerpen. Ik heb er enkele aan de scheidsrechter gegeven, maar het hield niet op. Net na de 3-1 ontstond er tumult in het vak achter mij. Ik was ons doelpunt nog aan ‘t vieren toen ik me omdraaide en zag dat vijf, zes mensen het veld opstormden en in mijn richting liepen. Ik riep hen nog Go away, maar ze gedroegen zich heel agressief.

Gaan lopen, zouden de meeste mensen denken én doen. Maar ik niet, zo zit ik niet in elkaar. Mijn ouders hebben me opgevoed met de filosofie dat je nooit zo laf mag zijn om te vluchten voor problemen. Dat heb ik nooit gedaan in mijn leven. Daarom dacht ik er geen seconde aan om te gaan lopen. Zelfs tegen honderd man was ik blijven staan. De ploegmaats schreeuwden Stacky, ben je gek geworden, maak dat je wegkomt! Maar op zo’n moment denk je niet rationeel. Door de emoties van de wedstrijd stróómt de adrenaline door je lijf. Het gaat zo snel. Het verraste me, ik leek wel in een film beland.Toen ik na afloop de tv-beelden zag, dacht ik ook van oei, dat ziet er toch spannend uit. Maar op het moment zelf was ik niet bang.

Toen ik aangevallen werd, kwam een gevoel van zelfverdediging bij me op en ik gaf hem twee klappen. Ach, het waren gewone, gemiddelde slagen, niks speciaals, al noemen de ploegmaats me nu al Mike Tyson. De man ging snel neer, maar ik had de indruk dat hij wat te veel gedronken had. Ik wilde deze gentleman helemaal niet blesseren, ik wilde me gewoon verdedigen en aan de andere supporters duidelijk maken dat het geen goed idee was om op het veld te komen.

Het werkte, want ze kwamen niet dichter meer. Ik ben dus best trots op mijn actie. Zo moet je hooligans aanpakken, want die mensen denken dat ze het voetbal kunnen verpesten.

Dit is een totaal nieuwe ervaring voor mij. In Engeland is zo’n rel al tien jaar niet meer voorgekomen. Zoiets zou er alleen mogelijk zijn in vierde klasse. In de Premier League zijn de velden extreem beveiligd. Maar de mensen van Beveren hebben hun werk gedaan. De hele club heeft me na afloop trouwens beschermd, dat deed me deugd. Ik ben echt fier dat ik van zo’n familie mag deel uitmaken.

Als de Belgische bond me schorst, zou ik héél teleurgesteld zijn. Ik heb gewoon gehandeld uit zelfverdediging, dat mag je toch niet bestraffen? Maar ik reken erop dat de mensen van het Sportcomité het gezond verstand laten zegevieren. man blijf ik

Nu in het nieuws