Antwerp is rotte appels in supporterskern grondig beu

Een deel van de drieduizend man sterke Antwerp- aanhang maakte het zaterdag in Beveren erg bont. Heel de tweede helft werd de Beverse doelman Stack met voorwerpen bekogeld en het dieptepunt werd in blessuretijd bereikt toen enkele supporters het veld oprenden en de doelman aanvielen.“Wij worden dit beu”, zucht Antwerpsecretaris

“Er zijn vanuit het vak met Antwerp- fans voorwerpen op het veld gegooid en een aantal supporters heeft het veld betreden”, zegt Bistiaux. “Ik vermoed dat we daar een boete zullen voor krijgen.Wij zullen als club trachten de identiteit te achterhalen van de personen die op het veld zijn gekomen en hen een stadionverbod opleggen.”

Bistiaux is ontgoocheld dat een paar rotte appels heel Antwerp in diskrediet brengen. “Alle moeite die we gedaan hebben om ons imago wat om te buigen, wordt door deze onnozelaars tenietgedaan. Binnenkort zijn de fans weer kwaad omdat we op een onmogelijk uur moeten spelen of dat er een combiregeling wordt opgelegd. Wat me ook enorm ergert, is de ziekelijke gewoonte om de bal niet terug te geven als hij in hun vak belandt. Ik vind dat al kinderachtig als je 5-0 voor staat, maar in Beveren stonden we achter en ook toen kreeg Feys de bal niet terug.Waar zit hun verstand? Maar ja, als je geen hersens hebt, kun je ze ook niet gebruiken natuurlijk. Zij moeten toch een geweldig verwrongen brein hebben of zelfs helemaal geen brein. Die gasten hebben waarschijnlijk een geweldig gedacht van zichzelf, maar eigenlijk is het een bende zielenpoten.”

Kapitein Stefan Leleu keurt het gedrag van de supporters radicaal af. “Op het veld komen en de keeper van de tegenpartij bedreigen, dat kan gewoon niet”, zegt Leleu. “De scheidsrechter heeft met zijn dubieuze beslissingen natuurlijk olie op het vuur gegooid. Dan mag je als supporter wel laten horen dat je het er niet mee eens bent, maar je komt toch niet op het veld? De scheidsrechter heeft er geen goed aan gedaan, maar het is niet zijn schuld dat de supporters over de schreef zijn gegaan.Wij voelden ons op het veld ook benadeeld en gefrustreerd, maar ook wij moeten ons dan beheersen. Dat moeten de supporters ook doen. De club zal hier weer de dupe van zijn.”

Patrick Goots stelt vast dat het al voor de match was misgelopen. “De hele sfeer zat van in het begin fout”, zegt de spits van Antwerp.“ Ik hoor van mijn supportersclub dat hun bussen voor de match bekogeld werden door Beveren-supporters. Er sneuvelden verscheidene ruiten.Zij gaan meer dan dertig keer per jaar met de bus naar Antwerp kijken, maar dit maakten ze nog nooit mee. Er werd al voor de match een vijandige sfeer gecreëerd en dat heeft zich tijdens de match gewoon verder gezet. Ik keur niet goed wat er is gebeurd,maar de scheidsrechter heeft het ook een beetje in de hand gewerkt. Hij floot niet consequent en dat heeft de gemoederen verhit.”

Nu in het nieuws