Minimumbezetting bij Civiele Bescherming

De vakbonden van de personeelsleden van de civiele bescherming zullen maandag een minimumbezetting in de kazernes organiseren. Dat zegt ACOD-afgevaardigde Guy Lucinne. De vakbonden willen hiermee tegemoetkomen aan de kritiek van minister Johan Vande Lanotte (sp.a) die het onverantwoord vond dat de civiele bescherming, wegens de staking, niet wilde uitrukken voor de wateroverlast in de Westhoek.

Belga

"Er zullen in de kazernes van Jabbeke, Liedekerke en Brasschaat maandag telkens enkele mensen aanwezig zijn die kunnen ingezet worden in geval van uiterste noodwendigheid. Maar de staking wordt voortgezet", zegt Lucinne. Minder dringende interventies zullen dus niet worden uitgevoerd.

Lucinne vindt dat de stakers hiermee een stap gezet hebben. "We verwachten nu ook een stap van de regering", zei hij. Het ministerie van binnenlandse zaken zegt dat het vorige week al bereid was over een andere wedderegeling, los van Copernicus, te onderhandelen. Het kabinet had de bonden om suggesties gevraagd, maar helemaal geen antwoord gekregen.

Nu in het nieuws