Politie kamt buurt uit na dodelijk incident met pepperspray

De Schotense villa waar vrijdagnamiddag een man overleed nadat hij twee inbrekers had betrapt, bevindt zich aan de Meeuwenlei, een zijstraat van de Wezelsebaan (Koningshof). Met behulp van een ladderwagen van de brandweer en extra verlichting kamde de politie de hele buurt uit, op zoek naar sporen van de daders.

Kdejager

BR>

Het bewonersechtpaar betrapte net voor 16u, bij het thuiskomen, twee mannen die in hun huis op dievenpad waren. Er volgde wat geduw en getrek, waarbij de daders ook pepperspray gebruikten. De man zakte na deze aanval in elkaar en overleed. De daders zetten het op een lopen en zijn niet gepakt. Een speractie van de politie leverde niets op.

Het huis bevindt zich bij een bosweg, bij een splitsing waar de Alice Nahonlei, Della Faillelaan, Madonnadreef en Henri Engelslei bij elkaar komen. De buurtbewoners bleken vrijdagavond niet op de hoogte van de inbraak met dodelijke afloop. Ze spraken wel hun afschuw uit over de feiten.

De politie zorgde er intussen nauwgezet voor dat er niemand in de directe omgeving van de plek kon komen. De technische dienst van het parket en de federale politie kwamen ter plaatse.

Nu in het nieuws