"Stop met roken" het goede voornemen voor 2003

" In de nieuwe antitabakscampagne "Stoppen met roken. Laat ons erover spreken" wil farmaceuticabedrijf GlaxoSmithKline de rokers aanmoedigen om het roken te laten. Met de lancering kort voor de eindejaarsfeesten wil de firma de roker een goed voornemen aanreiken.

Belga

Rokers worden aangemoedigd om bij hun dokter advies te halen om te stoppen met roken. I Wie bij de arts noch bij de apotheker advies wil inwinnen, kan tips allerhande vinden op de vernieuwde website

.

Vanaf 25 december krijgen rokers, die beslissen te stoppen met roken, bovendien de mogelijkheid om SMS'jes met aanmoedigingen te ontvangen tijdens hun ontwenningsperiode. Het gezicht van de campagne is gewezen Britse voetbalster Gary Lineker.

Een enquête bij 1.081 Europese rokers toonde aan dat rokers een parachutesprong gemakkelijker vinden dan te stoppen met roken. Al het op passie aankomt zeggen bovendien tweederde van de Belgische ondervraagde rokers dat ze zich gemakkelijker een maand van seks zouden kunnen onthouden dan van sigaretten.

Nu in het nieuws