Passanten houden lijk voor kunstwerk

Een 25-jarige vrouw heeft vorige week zelfmoord gepleegd door vanaf de vijfde verdieping van het kunstcentrum Tacheles in Berlijn naar beneden te springen. Een groep buitenlandse scholieren dacht dat het om "een performance of een installatie" ging en maakte uitgebreid foto's van het lichaam. Een jongen van twaalf was de eerste die in de gaten had dat het om een echt lijk ging. Het incident vond vrijdagochtend plaats, maar de precieze toedracht is pas nu door de politie bekend gemaakt, zo meldt het dagblad Der Tagesspiegel.

AP Ned

Donderdagavond vertelde de vrouw een groep kunstenaars in Tacheles over haar zelfmoordplannen. Het gesprek werd op video opgenomen. Een van de aanwezigen probeerde de vrouw te kalmeren, nam haar apart en dronk een Jägermeister met haar alvorens haar om half zes 's ochtends naar huis te brengen. De vrouw ging echter weer terug naar Tacheles en sprong uit een raam aan de achterkant van het gebouw.

Een politiewoordvoerder kon wel enig begrip opbrengen voor het misverstand rond het lichaam van de vrouw. "Tacheles is van binnen zo macaber en ongewoon dat het mij niet verbaast dat men de overledene voor een kunstwerk hield. Trouwens, in deze stad is toch niets meer raar?" Tacheles is een voormalig kraakpand waar onder meer galeries, ateliers en cafés zijn gevestigd.

Nu in het nieuws