C&A haalde al ruim 14 miljoen frank "oud geld" op

De actie "oud geld" bij C&A loopt beter dan de kledingzaak had verwacht. Na de eerste vier dagen van de actie kochten klanten reeds voor 7 miljoen oude Belgische en Luxemburgse franken. In vreemde valuta ligt het cijfer nog een fractie hoger: 178.000 euro of 7,18 miljoen frank, zo maakte het bedrijf donderdag bekend "Dat er zo'n toeloop zou zijn, hadden we niet verwacht", zegt Mimi Lamote, general manager van C&A België/Luxemburg. "De meeste klanten zijn zeer blij met de actie".

Belga

De eerste resultaten geven aan dat er in de Vlaamse filialen veel meer gevolg aan de actie gegeven wordt dan in Wallonië en Brussel. Ook de UNICEF-actie mag op grote bijval rekenen: de urnes worden gul gevuld met buitenlandse muntstukken, restanten van vakanties, aldus C&A.

Tot en met zaterdag 7 december kunnen klanten in de 38 Belgische en vier Luxemburgse filialen aankopen verrichten met biljetten en munten in Belgische en Luxemburgse frank en biljetten van "oude" courante munteenheden (guldens, Franse franken, lires, peseta's, enz.).

Nu in het nieuws