Partners willen Philips-site Hasselt nieuw leven inblazen

Er zal worden nagegaan of de Philips-site in Hasselt het statuut van economische ontwikkelingszone kan krijgen en op die manier in aanmerking kan komen voor extra subsidies. Dat is donderdag gezegd op het kabinet van Vlaams minister van economie Jaak Gabriëls, waar betrokkenen van Limburgse werkgevers en vakbonden rond de tafel zaten.

Belga

Een Limburgs overlegplatform voor economie, dat de naam Van Eyck-cel meekreeg, moet op zijn beurt nagaan welke ICT-ondernemingen zich in Hasselt willen vestigen en investeren. André Geboers, voormalig directeur van Philips Hasselt, zal de resultaten bundelen en opvolgen, zo werd donderdag door de cel beslist.

De vakbonden zaten donderdag voor de tweede maal rond de tafel bij Gabriëls. Daarnaast waren ook de Limburgse provinciegouverneur Hilde Houben-Bertrand, gedeputeerde voor economie Marc Vandeput (CD&V) en vertegenwoordigers van de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg, VKW-Limburg en de Limburgse Reconversiemaatschappij aanwezig.

Er werd afgesproken dat alle partijen gezamenlijk naar nieuwe tewerkstellingsinitiatieven zullen zoeken. Voorts herhaalden de betrokkenen hun intentie om een tewerkstellingscel uit te bouwen om de werknemers te begeleiden naar een nieuwe baan.

De vakbonden deelden donderdag alvast informatiebrochures aan het Philips-personeel van Hasselt uit om hen in te lichten over de huidige stand van zaken. Komende maandag is er een personeelsvergadering in Hasselt gepland. Daar zal het gemeenschappelijk vakbondsfront een concreet actieplan voorleggen.

Op woensdag 18 december aanstaande komen alle vertegenwoordigers van de Van Eyck-cel opnieuw samen in het provinciehuis van Hasselt om de afspraken die donderdag gemaakt werden, concreet in te vullen.

Nu in het nieuws