Tegoeden organisatie Miss World bevroren

Een rechtbank in Londen heeft vrijdag de tegoeden laten bevriezen van de organisatie van de Miss Worldverkiezing. Dat heeft de Nigeriaanse Angela Onyeador, de klaagster in de zaak, bevestigd.

Kdejager

BR>

Onyeador eist 500.000 pond (773.900 euro) van Miss World Holdings, de organisatie van de omstreden schoonheidswedstrijd. De claim vloeit voort uit een liefdadigheidsdiner op 10 november, dat Onyeador samen met Miss World Holdings op het getouw had gezet. In strijd met de toezegging van de organisator van de verkiezing, verscheen de echtgenoot van de Britse koningin, prins Philip, niet aan het diner. Dat zou Onyeador een verlies van een half miljoen pond hebben opgeleverd, in plaats van de afgesproken 60 procent van de opbrengst.

Onyeador zei dat ze besloten had naar de rechter te stappen, omdat het niet was gelukt de zaak te regelen met Miss World Holdings.

De beslissing van de rechtbank is de tweede financiële tegenslag voor de organisatie van de Miss Worldverkiezing, die moest uitwijken naar Londen, aangezien protesten tegen de verkiezing in Nigeria ontaardden in geweld. 's Werelds mooiste wordt zaterdagavond gekozen.

Nu in het nieuws