Koppel uit Genk opgepakt op verdenking van vijf overvallen

De lokale politie heeft vrijdag een 39-jarige vrouw en haar 32-jarige vriend uit Genk opgepakt. Het koppel wordt verdacht van overvallen op vier videotheken en een schoenenzaak in Limburg.

Belga

Dinsdagavond overvielen een man en een vrouw videotheek Hollywood Mediashop, aan de Hoogstraat in Genk. Een verborgen camera filmde de overval. Een wijkinspecteur van de politie herkende de daders op de videoband. Vrijdagmorgen werd het duo van bed gelicht.

Ze worden verdacht van de gewapende overvallen op de videotheken Videostar (Heusden-Zolder), Circle (Genk), Videostar (Houthalen), Hollywood (Genk) en de overval op de winkel Shoe-Confex in Genk. Die feiten deden zich voor tussen zondag 24 november en donderdag 5 december. De buit bedroeg minstens 4.067 euro.

De vrouw is door een slachtoffer herkend, maar beiden ontkennen elke betrokkenheid. De twee verdachten zijn bekenden van het gerecht. Van de buit is voorlopig nog niets teruggevonden. Vermoedelijk werd het geld gebruikt om drugs te kopen. Bij een huiszoeking vond de politie een kleine hoeveelheid drugs en drugsattributen.

Vrijdagnamiddag verschijnen ze voor de Tongerse onderzoeksrechter.

Nu in het nieuws