Brits onderzoeker vindt machine uit om regen te maken

Een onderzoeker van de universiteit van Edinburgh heeft van de regering een subsidie ontvangen om zijn laatste uitvinding op punt te stellen. Hij vond een machine uit die regenwolken kan maken. Dat meldde de Times maandag.

Belga

Prof. Stephen Salter had het idee om een turbine die door wind wordt aangedreven van ongeveer 60 meter hoog te creëren. De vorm doet denken aan een eierenklopper. Wanneer de turbine op een catamaran wordt geplaatst, zou de het zeewater aanzuigen en het zou dat water in de atmosfeer verstuiven om regenwolken te creëren. Verstandig gebruikt, vooral in de nabijheid van woestijnzones, zou deze uitvinding het volgens de wetenschapper mogelijk maken om de droogte in de wereld te bestrijden.

Zijn ontdekking zou het ook mogelijk maken de stijging van het water door de opwarming van het klimaat te vertragen en bijdragen aan het einde van het conflict tussen Israël en Palestina over de toegang tot water.

De 62-jarige professor Salter is niet van plan zich te laten afleiden door het scepticisme van sommige collega's, verklaart de Times uit. "Men heeft gezegd dat het onmogelijk was om ijzeren boten te bouwen, herinnert hij aan de krant. Men heeft gezegd dat de radiogolven van Marconi niet voorbij de horizon konden verzonden worden. Het establishment heeft bijna altijd ongelijk".

Nu in het nieuws