Vliegtuigje stort op bankgebouw in Florida

In Miami in de staat Florida is donderdagavond een klein vliegtuig neergestort op een gebouw van de Amerikaanse Federal Reserve Bank. De piloot kwam om het leven. In het gebouw raakte niemand gewond.

AP Ned

Volgens een woordvoerster van de federale luchtvaartdienst FAA lijkt het een ongeluk.

Het experimentele vliegtuigje bevond zich ongeveer vijf kilometer ten westen van de luchthaven van Miami toen het tegen de noordoostelijke gevel van het gelijkvloerse gebouw vloog, waar op dat moment meer dan honderd mensen waren op een feest dat voor huidige en voormalige directieleden van de bank gegeven werd. In het gebouw is ook een kantoor gevestigd van het persbureau The Associated Press.

Het vliegtuig vloog bij de botsing onmiddellijk in brand. Ooggetuigen meldden dat het in noordelijke richting vloog, toen het plotseling een scherpe draai naar het zuidoosten maakte en neerstortte. In het toestel zat alleen de piloot, wiens identiteit nog niet is vrijgegeven.

Het bankgebouw, dat geen structurele schade leek te hebben, staat even ten noorden van het Amerikaanse Southern Command, dat de leiding heeft over Amerikaanse militaire activiteiten in Latijns-Amerika en het Caribische gebied.

Nu in het nieuws