Tien doden bij Israëlische actie in Palestijns kamp

Bij een actie van het Israëlische leger in het Palestijnse vluchtelingenkamp Bureij in de Gazastrook en bij daaropvolgende vuurgevechten tussen Israëlische militairen en militante Palestijnen zijn vrijdagochtend zeker tien Palestijnen om het leven gekomen.

AP Ned

BR> Negentien Palestijnen, onder wie een aantal kinderen, raakten gewond toen veertig Israëlische tanks het vluchtelingenkamp binnendrongen en er het vuur openden. Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat onder de doden zeker vier "actieve terroristen" van de Hamas-beweging zijn.

De Israëlische legertanks trokken met steun van helikopters het kamp binnen. Direct braken er vuurgevechten uit tussen de militairen en Palestijnen die via de luidsprekers van de moskee tot de strijd werden opgeroepen.

Volgens het Israëlische leger ging het om een gerichte operatie. In een communiqué zei het leger dat Bureij fungeert als basis voor terreureenheden van de Hamas-beweging, de Islamitische Jihad en het Volksverzetscomité. Generaal Israel Viv zei dat de actie met name was gericht tegen Aiman Shasniyeh, een plaatselijke leider van het Volksverzetscomité. Zijn huis werd opgeblazen en een van zijn broers gearresteerd.

Nu in het nieuws