'Keetschopper' ontmoet Jahjah in gerechtsgebouw

Net voor zijn vrijlating ontmoette een 19-jarige allochtoon in het gerechtsgebouw Abou Jahjah, die er zijn dossier kwam inkijken. Dinsdag, toen de AEL-leider vrijkwam, trok de jongeman een dame van haar bromfiets aan de Antwerpse gevangenis. Hij zit opnieuw in de cel.

Kdejager

BR>

De vrijlating van AEL-leider Dyab Abou Jahjah zorgde dinsdagavond voor een kleine volkstoeloop aan de gevangenis in de Begijnenstraat. Enkele allochtone jongeren trokken daarbij een 49-jarige dame van haar bromfiets. Ze kreeg enkele klappen. De vrouw was totaal overstuur en is werkonbekwaam. Haar tweewieler werd beschadigd.

Eén van de daders werd nu positief herkend door getuigen. De 19-jarige was enkele dagen eerder - op 27 november - betrapt op heterdaad bij een inbraak in een school. Hij zat vijf dagen in voorarrest. Toen hij maandag voor de raadkamer moest verschijnen, kwam hij in het gerechtsgebouw in contact met Abou Jahjah, die er zijn dossier kwam inkijken.

De raadkamer liet de jongeman vrij. Dinsdag liet de 19-jarige allochtoon zich eerst opmerken in het gerechtsgebouw, waar hij na het vonnis van de raadkamer op een tafel stond te springen. 's Avonds, bij Abou Jahjahs vrijlating, belaagde hij dan de bromfietster. De jongeman werd aangehouden.

Nu in het nieuws