Menner koets Sint zwaar gewond bij ongeval

Bij een ongeval met de koets van Sinterklaas aan de Staatsbaan in Zulte is de menner van de koets zwaargewond geraakt. De 58-jarige man verkeert in levensgevaar. Dat heeft het parket van Gent vrijdagmiddag gemeld. De man kwam ten val toen hij de op hol geslagen paarden wou doen stoppen.

Belga

Het ongeval gebeurde op de parking van de Vrije Basisschool in Zulte. De koets had daar net een Zwarte Piet afgezet. Omdat een bestelwagen in de weg stond, kon de koets niet keren. Toen de chauffeur van de bestelwagen de motor aanzette, schrok een van de paarden op en sloeg op hol. De menner trachtte nog de teugels te grijpen, maar viel en kwam tegen een wagen terecht. Daardoor kwam hij onder de koets terecht. De man werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent.

Volgens Geert Defauw, de directeur van de school, hebben de kinderen niets van het ongeval gemerkt: "De kinderen waren op de speelplaats, en vandaar kan je de parking niet zien. We hebben de kinderen dan naar de gymzaal gebracht, zogezegd omdat het buiten te koud was. Er was voor hen op geen enkel moment gevaar, en ze hebben er ook niets van gemerkt. Ik denk dan ook niet dat er voor hen nare gevolgen zullen zijn."

Of de Sint ook volgend jaar met een paardenkoets komt, is nog niet zeker: "Het is hier een traditie, al twintig jaar komt Sinterklaas met een koets. Het is vandaag nog te vroeg om te beslissen of we daarmee doorgaan na dit ongeluk of niet."

Nu in het nieuws