Jeugdinstelling Ekeren: Vlaams Blok overweegt juridische stappen

Het Vlaams Blok is niet te spreken over de beslissing van Vlaams minister Mieke Vogels om een nieuwe jeugdinstelling op te richten in Ekeren. "We zullen alle middelen, die ons ter beschikking staan, uitputten", zegt Vlaams Blok-voorman Filip Dewinter.

Belga

Volgens Dewinter is het voor 99 procent zeker dat er juridische stappen komen. "We onderzoeken de mogelijkheden met onze juridische dienst", klinkt het. "Waarschijnlijk trekken we zelfs naar de Raad van State."

"Reeds vorige week, toen duidelijk werd dat de instelling in Ekeren zou komen, hebben we een pamflet verdeeld in Ekeren, waarin we de bevolking oproepen om een proteststrook naar minister Vogels te sturen." Het Vlaams Blok heeft vandaag/woensdag een petitiecampagne opgestart.

"Daarnaast zullen we ook de districtsraad van Ekeren bijeenroepen", vervolgt Dewinter. "Aan het begin van die districtsraad is er een straatprotest gepland." Bovendien zegt de Vlaams Blok-topman dat hij de zaak op de volgende gemeenteraad op 16 december zal voorleggen.

Nu in het nieuws