Wall Street vlucht in oude economie

Door onzekerheid over technologie vluchtten veel Amerikaanse beleggers woensdag naar de traditionele aandelen in de industrie- en voedingssector. De Dow-Jonesindex sloot daardoor na een negatieve start vrijwel onveranderd op 8737 punten, een miniem verlies van 0,1 procent. De Nasdaq-index die overwegend bestaat uit technologiefondsen, deed het een stuk slechter met een verlies van 1,3 procent bij een slotstand van 1430.

Belga

Computerbouwer Hewlett-Packard bepaalde voor een groot deel de stemming op Wall Street. Het bedrijf kwam dinsdagavond met een bijstelling van de verwachte omzetgroei en dat viel slecht op de beursvloer. Het aandeel zakte kort na opening 7 procent weg, maar sloot de dag uiteindelijk op een min van 4,5 procent.

Walt Disney deed het nog net iets slechter. Het amusementsconcern zag zich genoodzaakt de winst over het in september afgesloten boekjaar met 47 miljoen dollar neerwaarts te corrigeren. Disney verloor 4,6 procent.

Het slechte nieuws zette in het begin van de handel de koersen onder druk, maar in de loop van de middag maakten de defensieve aandelen het verlies van de Dow vrijwel volledig goed.

De Nasdaq verloor vooral door negatieve geluiden over de chipsector. Diverse bedrijven kregen van zakenbanken een afwaardering aan hun broek, onder meer voor te hoge afzetprijzen die de resultaten onder druk zouden zetten. De hele sector leed eronder en daarmee de Nasdaq.

Nu in het nieuws