François Cornelis voorgedragen voor het voorzitterschap van RACB

Het directiecomité van de RACB (Royal Automobile Club of Belgium) heeft met eenparigheid van stemmen beslist om François Cornélis voor te dragen voor de functie van voorzitter bij de volgende raad van bestuur die zal plaatsvinden op 17 december. Dat deelde de RACB woensdag mee.

Belga

BR> Cornelis zal de zes weken geleden overleden John Goossens opvolgen, met wie hij goed bevriend was. Cornélis wil ook de hervormingspolitiek van zijn voorganger voortzetten. François Cornélis, vice-voorzitter van TotalFinaElf en voorzitter van AtoFina, is een fervent liefhebber van autosport. Hij werd geboren in 1949 in Ukkel, is getrouwd en vader van vier kinderen. Na zijn studies van burgerlijk ingenieur aan de UCL heeft hij zijn hele beroepsleven bij de groep PetroFina doorgebracht.

RACB zegt dat haar nieuwe managementteam, dat werd geïnstalleerd door John Goossens, de nieuwe voorzitter zal helpen de continuïteit te verzekeren wat betreft het renovatieprogramma van de structuren en het herschikken van de activiteiten van de honderdjarige club. (De Automobiel Club van België werd opgericht in 1896.).

Nu in het nieuws