Duizenden Argentijnen demonstreren tegen honger

Duizenden Argentijnen hebben woensdag in Buenos Aires gedemonstreerd tegen de honger. De betogers, zwaaiend met de Argentijnse vlag en spandoeken tegen de regering, stopten bij kruidenierswinkels en supermarkten om voedseldonaties te eisen.

AP Ned

In andere steden in Argentinië werden soortgelijke protesten gehouden. Er was veel politie op de been, maar er deden zich geen ongeregeldheden voor.

Sommige winkeliers lieten hun rolluiken zakken uit vrees voor een herhaling van de voedselrellen en ongeregeldheden die zich vorig jaar december voordeden. Toen vonden ten minste 28 mensen de dood bij straatrellen die het einde inluidden van het bewind van president Fernando de la Rua, de voorganger van de huidige president Eduardo Duhalde.

Vier jaren van economische recessie, een werkloosheid van 22 procent en de ineenstorting van het sociale vangnet hebben geleid tot grote sociale problemen in Argentinië, ooit de welvarendste natie van Zuid-Amerika. De helft van de 37 miljoen Argentijnen leeft onder de armoedegrens.

Nu in het nieuws