Collège St-Pierre: uitbreiding termijn dagvaarding gevraagd

Een van de burgerlijke partijen in het proces van de onderwijzers en ex-directeurs van het college Saint-Pierre in Ukkel, heeft donderdag voor het hof van beroep de uitbreiding gevraagd van de termijn waarin volgens de dagvaarding de feiten zich zouden hebben afgespeeld.

Belga

Vier onderwijzers en twee gewezen-directeurs staan voor het hof van beroep terecht voor verkrachting, aanranding op de eerbaarheid, schuldig verzuim, slagen en verwondingen en bendevorming. De zes werden in eerste aanleg vrijgesproken.

Twee jongens en hun ouder betichten twee onderwijzers en een gewezen directeur van aanranding in het bureau van de directeur toen ze 7 en 11 jaar oud waren. Ook stellen de kinderen dat er foto's zijn genomen van wat hen werd aangedaan tijdens de middagpauze. Het openbaar ministerie stelde dat de feiten, zoals ze door de kinderen worden beschreven, onmogelijk konden plaatsvinden in de geciteerde periode. Eén van de jongens zat toen immers niet meer op het college.

De advocaat vraagt de kinderen te geloven en stelt dat ze zich wel van data kunnen vergissen. "De twee jongens kennen elkaar niet, beiden volgden les aan het college en allebei beschreven ze een identieke scène, de ene in tekeningen, de andere in woorden. Ze herkenden elkaar op foto."

Nu in het nieuws