18 maanden cel voor verkrachting kleindochter

De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag Andre H. tot vier jaar cel veroordeeld waarvan 18 maanden zonder uitstel. De 56-jarige hotelbaas verkrachtte gedurende een periode van bijna twee jaar, tussen januari 2000 en september 2001, herhaaldelijk zijn kleindochter, die zeven jaar was op het moment van de eerste feiten.

Belga

De man paste geregeld op zijn kleindochter. De ouders vernamen de feiten toen ze merkten dat hun dochter seksuele spelletjes speelde met haar 15 jaar oude broer. Toen ze haar vroegen of ze dat ook nog met anderen deed, vertelde het kind over de handelingen van haar grootvader.

Nadat hij aangehouden was, bekende de grootvader geleidelijk aan de feiten, maar poogde hij ze te minimaliseren door te stellen dat zijn kleindochter nooit "nee" had gezegd.

Een psychiater die de beschuldigde onderzocht, verklaarde dat de man een alcoholicus was en aan mentale aftakeling lijdt. De psychiater was van mening dat de man een intensieve therapie dient te ondergaan. De rechtbank veroordeelde daarom de hotelbaas tot vier jaar gevangenisstraf waarvan enkel de eerste 18 maanden effectief, op voorwaarde dat de man een ontwenningskuur volgt en zich psychiatrisch laat behandelen.

Nu in het nieuws