Dodelijk ongeval E40

Bij het ongeval woensdagochtend op de E40 in de richting van Brussel ter hoogte van Everberg is een 35-jarige man uit Bertem omgekomen. De man werd op de rechterrijstrook aangereden door een wagen, waardoor hij op een ander rijvak werd geslingerd. Daar werd hij door een andere wagen overreden, zegt het parket van Leuven.

Belga

Het slachtoffer reed met zijn motorfiets uiterst rechts op één van de vier rijstroken op de E40. Op een bepaald moment werd hij aangereden door de VW Golf van een 23-jarige man uit Schaerbeek. Door de slag werd de motorrijder weggekatapulteerd tot op het derde rijvak, waar hij overreden werd door de aanrijdende Toyota Yaris van een 21-jarige man uit St. Pieters-Leeuw. De motorijder overleed ter plaatse.

Bij een ademtest bleek dat de 23-jarige chauffeur teveel gedronken had. De meter wees 0.37 mg/l. Er waren echter geen symptomen van dronkenschap waarneembaar bij de man. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen op last van het parket, dat ook een verkeersdeskundige aanstelde om het ongeval te onderzoeken. Volgens de VRT zal de man in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen die zal oordelen over zijn eventuele aanhouding.

De autosnelweg werd een tijdlang afgesloten om een reconstructie te houden. Het verkeer werd via de afrit Bertem omgeleid. De oprit Bertem, in de richting van Brussel, werd afgesloten. Dat zorgde tegen de ochtendspits voor lange files, temeer omdat zich later in de voormiddag op dezelfde plaats nog een ongeval voordeed. Daarbij raakte één persoon licht gewond.

Op een gegeven moment stonden de wagens stil tot in Heverlee op de E40 en tot in Aarschot op de E314. Ook de sluipwegen richting Brussel raakten snel verzadigd.

Nu in het nieuws