Boefjes doen Ekeren koken

Ekeren kookt over door de inplanting van een instelling voor jeugddelinquenten nabij Sint-Lucas. VLD-voorzitter Johan Proost denkt aan ontslag en vraagt met districtsvoorzitter Christophe Thomas extra middelen voor de veiligheid in Ekeren.“ Wij horen niet bij de stad en willen er vanaf”, stelt Jan Somers (CD&V) dan weer. Het Vlaams Blok startte een petitie, kondigt protestacties aan en overweegt juridische stappen.

ghouben

“Ik speel met het idee ontslag te nemen als voorzitter van de VLD-Ekeren”, stelt Johan Proost.“Ik voel mij redelijk in de steek gelaten door onze mandatarissen en schepenen in Antwerpen. Met een eventueel ontslag wil ik het gebrek aan communicatie onderstrepen.”Ook CD&Vdistrictsraadslid Jan Somers spreekt harde taal. “Ik ben absoluut ontevreden over CD&V-Antwerpen.Wij moeten ons partnerschap met de stad opzeggen en resoluut werken aan de defusie”, aldus Somers. “Wij horen als Ekeren niet bij de stad en willen er vanaf. Het hoeft echt niet meer voor ons. Met de Ekerse bevolking moeten we maar één ding afspreken: scheiden.”

Ook het Vlaams Blok zit niet bij de pakken neer.“De Ekerse wijk Donk wordt een soort concentratiegebied voor overlastinstellingen. Ekeren wordt blijkbaar het vuilbakdistrict van Antwerpen”, aldus Filip Dewinter.Het Vlaams Blok kiest resoluut voor een petitie en protestacties. Voor 99% zeker volgen ook juridische stappen, “waarschijnlijk trekken we zelfs naar de Raad van State”.

Districtsvoorzitter Christophe Thomas en Johan Proost stappen ook naar hun partijgenoot schepen Dirk Grootjans (VLD).“We zullen hem extra middelen vragen voor de veiligheid in Ekeren. Niet enkel geld, maar ook inspanningen om zowel overdag als ‘s nachts meer combi’s op straat te krijgen.”

Vandaag,donderdag 5 december, om 20u vindt er in Ekeren alvast een extra districtsraadszitting plaats over de inplanting van de halfopen gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg. De buurtbewoners worden donderdag 19 december uitgenodigd op een informatievergadering.

Nu in het nieuws