Mol stelt herinrichting voor aan inwoners

Willy Van den Bergh De gemeente Mol stelde dinsdagavond in de podiumzaal van cultureel centrum ‘t Getouw haar herinrichtingsplannen voor het centrum aan de inwoners voor. Een tweehonderdtal belangstellenden luisterde naar de uiteenzetting die vooral van de vzw Langzaam Verkeer kwam. De herinrichting van Mol-centrum duurt van begin 2003 tot einde 2005.

ghouben

Middenstander Bart Bosmans richtte destijds de vzw Handelsvereniging Mol-centrum op. Hij was ook voorzitter van de vereniging. Uiteraard luisterde hij dinsdagavond aandachtig naar de plannen voor de herinrichting.

“De communicatieve aanpak van het gemeentebestuur vind ik echt een bocht van 180 graden in de goede richting.Vroeger hadden we totaal geen inspraak. De plannen in het algemeen zijn niet zo slecht. De groene plekjes moeten het centrum gezelliger maken.Wel mogen ze het verkeer niet uit het centrum jagen want op die manier krijgen ze dat centrum nooit aantrekkelijker. Ook met het aantal parkings in het centrum ben ik het niet eens met de gemeente. Ik wil ze wel eens samentellen. Verder wil ik een pluim geven aan de vzw Langzaam Verkeer om wat ze hier toonde.”

Mol wil het centrum door de grootse herinrichtingsplannen vooral veiliger en gezelliger maken. Het kostenplaatje brengt het gemeentebestuur voorlopig nog niet naar buiten.“We onderhandelen nog met het Vlaams Gewest.We zouden willen dat het de helft van de kosten draagt”, geeft schepen van Openbare Werken Hans Schoofs (VLD) als verklaring.

Nu in het nieuws