Hoofdkantoor ANP ontruimd na bommelding

Het hoofdkantoor van het Algemeen Mederlands Persbureau (ANP) in Rijswijk is woensdagochtend op last van de politie ontruimd na een bommelding. Hierdoor komt de nieuwsvoorziening aan de Nederlanse media gedeeltelijk stil te liggen. De politie heeft de omgeving van het ANP afgezet.

Belga

De grootste problemen doen zich voor bij de fototransmissie die via satelliet verloopt en de nieuwsuitzendingen via de commeriële radio-omroepen. De berichtgeving wordt nu verzorgd vanuit de bijkantoren in de grote steden.

Op last van de politie zijn ook gebouwen rond het hoofdkantoor van het ANP in Rijswijk ontruimd. Dit wordt gemeld door ooggetuigen ter plaatse. Daarbij gaat het in elk geval om het Schilderscentrum, tegenover het ANP. Enkele honderden medewerkers hebben het gebouw moeten verlaten.

Het kan nog wel even duren voordat de bomspecialisten van de politie Haaglanden bij het ANP-hoofdkantoor in Rijswijk komt kijken of er ook echt een bom ligt. Eerst moet de IKEA in het nabijgelegen Delft worden doorzocht. "De bommeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld", aldus een woordvoerder.

Nu in het nieuws